Reparacions a Mindelo

En Xavier ens deixa a Mindelo i torna a Barcelona

Recepció dels participants del Gran Prix de l’Atlàntic a Marina Mindelo

Dinant a un “restaurant” del poblet de Sao Pedro a l’Illa de San Vicente (Cabo Verde)

“Cuina i cuineres” del “restaurant”

Paisatge erm de la costa nord est de l’Illa de San Vicente

L’Itaca amb les compres de fruita i verdura fetes a Mindelo, estibades a “son de mar”

Reparant els patins de la major a bord, després de la nit de la caça del “gamusino”

Reparant el freno de la botabara, alias “la portuguesa”

De pesca

La recompensa, un whaoo (thazar) d’un metre de llarg i 5-6 Kg de pes

Cuinant una altra pesca (llampuga) amb alarma per consum de vi blanc per cuinar

El resultat, una màgnifica llampuga al forn amb ceba, patates i vi blanc

Marcant pacientment les posiciones a la carta de paper.

Mesures amb el sextant. Mirant l’alçada del sol sobre l’horitzó.

Cercles d’alçada a partir de les mesures amb el sextant. Els punts de creuament dels cercles a l’hemisferi nord indiquen la nostra posició, en aquest cas amb una precisió de 18 milles.

Capvespre del 24 de gener

Cel·lebracio del pas del meridia 42º 57′ OEST, corresponent a la meitat del recorregut des de Cabo Verde a Martinica

Brindant amb cava i amb el tataki de whazoo a punt per dinar

Arrecades del pas de la meitat del recorregut. Adivineu de qui es cada orella.
Moment en que l’ampolla dels desitjos es llançada a l’oceà, a meitat de recorregut

Albada del 1 de febrer

Un bon esmorzar: Ous ferrats amb bacon

Paissatge acolorit, bugada dels draps de cuina.

Arribada a Martinica, rebuda amb el comité de benvinguda (05-02-2020 24:00)

Primer esmorzar a Martinica amb l’Itaca quiet.